Pirkansoutu

kuva: Pekka Aarnivala

Takon soutajien järjestämä Suomen suurin kaupunkisoututapahtuma soudetaan vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Tampereen Pyhäjärvellä. Pirkan soutu kuuluu Pirkan kierroksen urheilutapahtumiin. Pirkansoudun päämatkan pituus on 35 kilometriä ja reitti kulkee Tampereen Hatanpäältä Nokian Luodon saarelle ja takaisin. Pienveneillä matka on 25 kilometriä ja mökkiveneillä 12,5 km.

kuva: Pekka Aarnivala

Pirkan Soudussa järjestetään myös puuveneiden keskipitkän matkan SM-kilpailut. Kuntosarjoissa soudetaan myös mökkiveneillä, kajakeilla ja kanooteilla. Kirkkoveneillä on kaksi erillistä lähtöä. Aamupäivällä kilpailevat joukkueet omilla veneillään ja iltapäivällä Toisessa Aallossa yksittäisistä soutajista kootut uudet venekunnat. Osanottajamäärä vuonna 2016 oli 1030.

Viikko Pirkan Soudun jälkeen on ajanotottoman Retkisoudun vuoro. Retkisoutuun voi osallistua pien- tai kirkkoveneellä. Tarjolla on myös yksittäisiä kirkkovenepaikkoja.

Reenikerrat kirkkovenespinningissä la 30.6. ja la 14.7. kello 10.00 sekä keskiviikkoisin kello 17.00 tai 18.00. Ilmottaudu mukaan!

kuva: Pekka Aarnivala

Katso tältä lisää tietoa Pirkankierroksen sivuilta!

Kesällä 2018 Pirkan soutu soudetaan lauantaina 28.7.2018. Retkisoutu on ke 1.8.2018