Lajiesittely

Coastal on soutulajeista nuorin, mutta laji on noussut viime vuosina voimakkaasti. Coastal-soutu muistuttaa hieman olympialuokan soutua kalustoltaan ja tekniikaltaan, mutta veneet ovat isompia ja vakaampia, mahdollistaen soutuharjoittelun myös isoissa aalloissa. Coastalia harrastetaankin nimensä mukaan rannikkoseuduilla, mutta soveltuu myös hyvin järville tuulisiinkin olosuhteisiin.

Laji on Suomessa suhteellisen uusi tulokas, mutta maailmassa siitä järjestetään jo EM- ja MM-kilpailuja. Coastalia on ehdotettu myös tulevaisuudessa olympialajiksi. Suomessa Coastalissa kisataan SM-kilpailuja. Veneluokkia Coastalissa on kolme: yksikkö, kaksikko ja perämiehetön nelikko.

Coastal on soveltuu hyvin myös tutustuttaessa olympialuokkien veneiden tekniikkaan, sillä veto suoritetaan tekninesti samalla tavalla. Kilpailemisen lisäksi Coastal on oivallinen laji esimerkiksi retkeilyyn, sillä veneisiin mahtuu mukaan myös retkeily varusteita.

Harrastaminen Takon Soutajissa

Coastal on myös Takon Soutajissa uusi laji, seura on hankkinut kesällä 2021 kalustoonsa Coastal-kaksikon, joka on seuran jäsenten käytettävissä. Takon Soutajien jäsenillä on lisäksi omistuksessaan muutamia Coastal-yksikköjä, joita on mahdollista käydä sovitusti kokeilemassa. Ennen kaluston käyttämistä on syytä ilmoittautua mukaan Coastal-soutukurssille, jossa opetellaan perusteet Coastal-veneen käytöstä, sekä soututekniikasta.