Olympialuokkien soudussa soudetaan veneillä, jotka ovat tuttuja mm. olympiakisoista. Veneet ovat kapeita ja pitkiä. Niiden penkit ovat pyörien päällä liikkuvia. Tämä mahdollistaa jalkojen tehokkaan käytön. Airojen kääntyvät lavat helpottavat isolapaisen airon palautusta vedon jälkeen. Olympialuokan veneissä soutaja on veden välittömässä läheisyydessä eli lähes vedenpinnan tasolla. Suuntavakautta veneelle antaa pohjassa oleva pieni evä. Kaksikoissa ja sitä isommissa veneissä on ohjaamisen mahdollistava peräsin. Parhaan mahdollisen vauhdin saavuttamiseksi vene tulisi kuitenkin saada kulkemaan suoraan vetojen avulla, jotta vauhtia ja voimaa ei hukattaisi peräsimen liikkeisiin.

Mitä soutu on?

Soutu on monipuolinen liikuntamuoto, joka on myös loistava harrastus nuorelle. Soutu harjoittaa lajina lähes kaikkia kehon lihasryhmiä, erityisesti jalkoja, keskivartaloa ja selkää. Vastoin yleisiä ennakkoluuloja, hyvin pieni osa soutuvedon työstä tehdään käsillä. Fyysisiltä vaatimuksiltaan soutu on yhdistelmä voimaa ja kestävyyttä, mutta lajin ominaisuuksiin kuuluu myös haastavan tekniikan taitaminen. Lajina soutu saattaa ulkopuolisen silmiin näyttää helpolta, mutta tosiasiassa oikeaoppisen soututekniikan opetteleminen vie yleensä vuosia. Lajin haastavuus piileekin juuri siinä, miten soutuveto saadaan näyttämään rennolta raskaankin suorituksen aikana.

Soutu tarjoaa mukavaa yhdessä tekemistä samanhenkisessä porukassa . Se on harrastus johon jää helposti koukkuun heti ensimmäisistä kerroista lähtien!

Tutustu lajiin myös täältä!

Miten voin aloittaa olympiasoutu-harrastuksen?