Takon pariairokaksikko yllätti Italiassa

Lumisena maanantaina Takon spinningsalissa tulee vastaan iloinen ja energinen soutajakaksikko. Korona-aikaan poikkeuksellinen rusketus on peräisin Italiasta, jonne Takon pariairokaksikko pitkän miettimisen jälkeen uskalsi koronasta huolimatta lähteä. ”Talven harjoittelukausi on ollut kummallakin ehjä ja halusimme päästä näyttökisaan, joten ainoa vaihtoehto oli matkustaa koronasta huolimatta”, kertoo Antti Koiranen. Ennen sulille vesille matkustamistaan kaksikko harjoitteli Hatanpäällä poikkeuksellisen talvisissa olosuhteissa (kuva). Hyvä harjoituskausi välillä airot jäässä (”Kaikki muukin jäässä!”, huomauttaa Antti) on kannattanut, sillä Takon pariairokaksikko pääsi yllättämään näyttökisassa.

Jukkis ja Antti tammikuussa Pyhäjärvellä. Pakkasta oli vesille lähdettäessä parhaimmillaan 11 astetta”Saimme korvaamattoman arvokasta valmennusapua liiton valmennusportaalta leirillä ennen näyttökisaa, palaset loksahtivat kohdilleen ja vene alkoi liukua treeneissä hyvin”, summaa Jukka-Pekka Kauppi. ”Kisavedot sujuivat jopa yllättävänkin tasapainoisesti huomioiden suhteellisen vähäinen yhteissoututausta, joten tässä on erinomaiset lähtökohdat kaksikkomme kehittämiselle.”

Näyttökisassa takolaiset soutivat ensimmäisessä kahden kilometrin lähdössä saman tuloksen Suomen maajoukkuepariairokaksikon kanssa, joten toiseen lähtöön tilattiin maalituomari Giovanni Calabrese (Italian entinen olympiaedustaja, olympiamitalisti ja kaksinkertainen maailmanmestari). Toisessa lähdössä eroa oli vain puoli veneen mittaa maajoukkuekaksikon hyväksi. Maalituomarin tsempit takolaisille olivat vilpittömät: ”Suomella näyttää olevan kaksi hyvin saman tasoista miesten pariairokaksikkoa.”

Tänään 15.3. julkistetun uutisen mukaan Takon pariairokaksikko lunasti Italian näytöllään edustuspaikan Maailmancupin kilpailuihin. Hymy on nyt kaksikolla herkässä ja into treenaamiseen kova. Nyt paluun jälkeinen varotoimikaranteeni ja kaikki koronatestitkin ovat ohi, joten treenaaminen ja kehitys pääsee jatkumaan.

Takon soutajat ry onnittelee Anttia ja Jukkista! Isot onnittelut myös Takon Juho-Pekka Petäjäniemelle, joka syksyn näyttöjensä perusteella on valittu EM edustajaksi sekä kilpailemaan kansainväliseen karsintaregattaan paikasta Tokion olympialaisiin miesten kevyessä luokassa pariairokaksikolla. Onnea Jukkis, Antti ja JP!

Takon soutajat ry on seura, jossa on tilaa niin sunnuntaisoutelijoille, kunnon kohottajille, kilpakuntoilijoille, aktiivikilpailijoille kuin kansainvälisen tason huippu-urheilijoillekin.

Kiitos kaikille tukijoille, jotka ovat olleet mahdollistamassa soutajiemme menestystä!