Soutukursseilla opetetaan soututekniikkaa sekä veneen käsittely- ja säätötaitoja. Kurssi on tarkoitettu niin vasta-alkajille, kuin jo pidempään harrastaneillekin. Osallistujilla tulisi olla sen verran ikää, että he jaksavat kannatella puuvenettä  (~40kg). Opetus räätälöidään osallistujan taidon mukaan. Kurssilla voi soutaa neljää erilaista venettä tai osallistua vain yhteen veneluokkaan. Käytettävissä olevat veneluokat ja tunnit ovat:

 • Coastal-yksikkö
  Tämä tunti on vähintään vuoden soutukokemuksen omaavalle. Opetellaan ”oikea” soututekniikka ja aalloissa soutaminen. Opetuksen jälkeen voi käydä coastal-veneellä itsenäisesti soutamassa tai kokeilla olympia-luokan venettä.
 • Coastal-kaksikko
  Tämä tunti sopii aloittelijoille tai jo puuvenekokemusta omaavalle. Opetellaan ”oikea” soututekniikka ja coastal-veneen säädöt. Opetuksen jälkeen voi lähteä kaverin kanssa soutamaan coastal-kaksikkoa.

Coastal: jarmo.seuranen@gmail.com, 040 5611 054

 • Kirkkovene
  Myös tämä tunti on vasta-alkajille, tunnilla soudetaan yhdessä useamman oppilaan ja ohjaajan kanssa. Opetellaan säätämään oma soutupaikka ja soutamaan yhdessä muiden kanssa. Opetuksen jälkeen on helppo osallistua seuran tai muun porukan kirkkovenesoutuihin.
 • Puuveneyksikkö
  Tämä tunti on kaksikkokurssin käyneille tai jo kokeneemmallakin soutajalle (jopa SM-taso). Opetellaan tehokas soututekniikka ja veneen nopeuteen vaikuttavat säädöt. Opetuksen jälkeen voi käydä itsenäisesti soutamassa tai osallistua jopa kilpailuihin (tai saada kisoissa lisää vauhtia veneeseensä).
 • Pienvenekaksikko
  Tämä tunti on vasta-alkajille, tunnilla soudetaan yhdessä ohjaajan kanssa. Opetellaan käsittelemään venettä ja opitaan perusteet soututekniikasta. Opetuksen jälkeen voi lähteä kaverin kanssa soutamaan kaksikkoa.

Aika: toukokuu – syyskuu

Paikka: Hatanpään soutukeskus, Tampere


Ota yhteyttä toimistoon takonsoutajat@takonsoutajat.fi