Sisäsoutu

Sisäsoutu kilpailumuotona

Sisäsoutua tai “ergosoutua” käytetään soudun talviajan harjoitusmuotona. Kilpasoutajille se on tärkein harjoitusmuoto rakennettaessa kuntoa kohti kesän kilpailuja. Suomessa sisäharjoittelun osuus korostuu melko lyhyen avovesikauden johdosta. Sisäsoutu on tehokas koko kehon harjoitusmuoto, joka kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä lihaskestävyyttä suurissa lihasryhmissä. Kehon työskennellessä myös kaloreita palaa tehokkaasti. Sisäsoutu on myös nivelystävällinen laji, koska monille kipua tuottavaa tärähdystä ei synny.

Välineenä sisäsoudussa on soutuergometri, joita Takon Soutajien salilla on 35 kappaletta. Laitteiden näytöltä voi seurata esimerkiksi matkaa, aikaa ja vauhtia. Laitteelle on mahdollista ohjelmoida myös omia harjoituksia. Näiden toimintojen avulla voi seurata myös kunnon kehittymistä.

Sisäsoutu on soudun kilpailumuodoista nuorin, mutta nykyisin erittäin suosittu. Suomen mestaruuksista taistellaan 2000 ja 10 000 metrin matkoilla sekä sisäsoutumaratonilla miehille ja puolimaratonilla naisille. Lajissa järjestetään myös mm-kisat joka vuosi.

Sisäsoudun kilpailukalenteri 2020

SM sarjoihin osallistuminen edellyttää Suomen Melonta-ja Soutuliiton lisenssiä, joten muista maksaa lisenssi ajoissa!

8.2.2020               FIRC 2000m Helsinki

28.-29.3.2020      500m ja 10 km, Imatra

25.4.2020  Ergomaraton ja puolimaraton, Gustavelund, Tuusula