Näin pääset kirkkovenesoutuun mukaan

Tervetuloa mukaan! Takon soutajilla on useita mahdollisuuksia kirkkovenesoutuun: eritasoisia kuntoilijaryhmiä sekä miesten ja naisten kisajoukkueet. Alla näet tarkemmat kuvaukset, tiedot treeniajoista sekä yhteyshenkilöiden nimet, joilta saat lisätietoa.

Takon soutajien jäsenille kirkkovenetreenit ovat ilmaisia, muut pääsevät mukaan spinningkortilla (10krt. = 65 EUR), kertamaksun (7,50 EUR) hinnalla tai ostamalla kausikortin (hinta 80 EUR). Maksu joko etukäteen netissä, Kesäkahvila Airossa tai paikan päällä.

Treenit Hatanpäällä (Hatanpäänkatu 6) tiistaisin ja torstaisin klo 18, kaikkiin veneisiin saavutaan näin:

 • ilmoittautuminen nettijärjestelmän kautta etukäteen, jotta tiedämme varata riittävästi perämiehiä ja veneitä. Nopeat syövät hitaat: varaa paikkasi ajoissa!
 • paikalla klo 17:45 eli noin 15 minuuttia ennen starttia: yhdessä pressujen poisto, airojen haku, veneen lasku vesille ynnä muut valmistelut
 • perämies neuvoo soutupaikkojen valinnassa
 • startti klo 18:00-18:10, soututreenin kesto 60-90 minuuttia
 • paluun jälkeen veneen jälkihuolto: pressut paikoilleen, airot vajaan ja muut mahdolliset huoltotyöt

Yhteiskesto siis noin kaksi tuntia kokonaisuudessaan.

Varusteet:

 • iloinen mieli
 • hanskat tai airontuppi
 • kelin mukainen vaatetus (ei liian löysiä vaatteita)
 • lenkkitossut
 • juomapullo
 • aurinkoisella kelillä lippis tai muu päähine, aurinkolasit
 • ohut pehmuste penkille

Venekuntien kuvaukset

Soutamalla kuntoon! Harrasteryhmä

Kaipaatko parempaa kuntoa ja eroon niska- tai selkävaivoistasi soutamalla? Tervetuloa mukaan! Tämän ryhmän airopaikat ovat avoinna kaikille soudusta kiinnostuneille ja soutukoulun käyneille, jotka haluavat jatkaa säännöllistä treeniä mukavassa porukassa. Kisaosallistumiset yhdessä ovat mahdollisia, jos intoa riittää – mutta eivät edellytys, mukana saa soutaa muutenkin. Soutamalla kuntoon! -Harrasteryhmä osallistuu yhteisiin harjoituksiin oman aikataulunsa mukaisesti ja talvikaudella he hyödyntävät Takon spinningtarjontaa sekä omaehtoista kunnon ylläpitoa.

Treeniajat: ti ja to klo 18-20 (alkaen toukokuussa) 

Ilmoittaudu mukaan treeneihin: https://vello.fi/takonsoutajatry/

Yhteyshenkilö: Maija Laurikkala-Dewes, 0440997499, maijajuoksuttaa  (ät) gmail.com (ilman tyhjiä lyöntejä ja @-merkillä)

Tämän veneen perämiehenä toimii Turkka Virtanen

Aktiiviryhmä

Aktiiviryhmä venekunta sopii tavoitteellisille kuntoilijoille, jotka haluavat sitoutua venekuntaan ja kehittää soutuosaamistaan ja kestävyyskuntoaan. Ryhmän tavoitteena on osallistua yhdessä pitkän matkan soututapahtumiin ja kilpailuihin, kuten Sulkavan soutu, Pirkan soutu ym. yhdessä sovittavat tapahtumat. Aktiiviharrasteen venekunnan osallistujat sitoutuvat yhteisiin harjoitusaikatauluihin sekä tekniikka- ja sisäsoututreeneihin talvikauden aikana. Mukaan venekuntaan pääsee sitoutumalla soutuosaamisen ja kestävyyskunnon kehittämiseen.

Treeniajat: ti ja to klo 18-20 (alkaen kesäkuun alussa) 

Ilmoittaudu mukaan treeneihin: https://vello.fi/takonsoutajatry/

Yhteyshenkilö: Heikki Konsala, 045 6505118, heikki.konsala (ät) gmail.com (ilman tyhjiä lyöntejä ja @-merkillä)

 

Perämiehenä porukalle toimii Seppo Peltola.

Kilparyhmät (naiset ja miehet)

Kilparyhmä osallistuu kesän kirkkoveneiden SM-kilpailuihin (kolme viikonloppua kauden aikana). Ryhmä harjoittelee kesäisin kolmesti viikossa, tyypillisesti tiistai-, torstai- ja sunnuntai-iltaisin.

Kirkkoveneiden SM-tasolle osallistuakseen ei tarvitse kuitenkaan olla mikään huippu-urheilija vaan aktiivikuntoilijan taso riittää erinomaisesti. Esimerkiksi, jos mies pystyy soutamaan C2-sisäsoutulaitteella tunnin 3W / kg (esim. 80kg soutaja => 1,53 / 500m vauhti) vauhdilla pärjää porukassa hyvin. Naisille vastaavaa teho olisi 2,1W / kg (esim. 70kg =>  2,12 / 500m). Tärkeintä porukassa on kuitenkin kiinnostus itsensä kehittämiseen ja aktiivinen toimintaan osallistuminen.

Ilmoittaudu mukaan treeneihin: https://vello.fi/takonsoutajatry/

Kilparyhmä, miehet

Porukkaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä:

Heikki Leppäseen,  040 7547774, sähköposti: heleppan (ät) gmail.com, (ilman tyhjiä lyöntejä ja @-merkillä)

Perämiehenä porukalle toimii Olavi Pirinen.

Kilparyhmä, naiset

Porukkaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä:

Marketta Lambergiin, 040 5128639, marketta.lamberg (ät) gmail.com (ilman tyhjiä lyöntejä ja @-merkillä)

Perämiehenä porukalle toimii Paavo Salonen.