Soutuspinning

Soutuspinning

Suosittu Takon soutajien soutuspinning soudattaa soutukeskuksella viikon jokaisena päivänä. Ks. viikkoaikataulu ja ilmoittaudu tunnille! Tai tule vain vapaasti paikalle ennen tunnin alkua. 10 kerran kortti 65e ja kertamaksu 7,50e. Tunnin ohjaaja opastaa sinut alkuun. Pysäköinti kahden tunnin kiekkopaikoilla vajan kaupungin puolen seinustalla tai pyydä lupa ohjaajalta.

Pankki- tai luottokortilla maksaminen onnistuu myös nyt!


Takon soutajat järjestää syksystä kevääseen soutuspinningiä, joka on mielekäs ja tehokas tapa käyttää sisäsoutua kunnon kohentamisessa. Maailmassa jo kulttikuntoilumuodoksi noussut soutuspinning pyörii Takon Soutajien järjestämä Hatanpään Soutukeskuksella. Soutuspinning on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille. Monipuolisuutensa ansiosta laji soveltuu niin kuntoilijoiden liikuntamuodoksi, kuin osaksi eri lajien kilpa- ja harrasteurheilijoiden harjoittelua.

Mitä se on?
Soutuspinningtunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja loppuverryttelystä, joiden aikana vaihdellaan tempoa ja vastusta musiikin soidessa taustalla. Liikkeet pyritään suorittamaan samaan tahtiin. Joitakin osuuksia tehdään musiikin rytmissä. Tunnin vetää kokenut soutuspinningohjaaja. Ohjaaja määrää käytettävän tahdin sekä opastaa tekniikassa ja laitteen käytössä.

Tunnin aikana tehdään tavallisen perussoudun lisäksi mm. erilaisia osaliikkeitä, joilla liikettä saadaan kohdistettua erikseen ylä-, keski- tai alavartalon lihaksille. Näiden ansiosta soutuspinning soveltuu erinomaisesti mm. hartiajännityksestä kärsiville. Hyviä kokemuksia on myös mm. selkä- ja polvivaivojen hoidosta ja ennaltaehkäisystä.


Varusteet
Varusteiksi tunnille riittää normaali sisäliikuntavaatetus. Myös juomapullo on hyvä varuste. Alkuun herkkänahkaisimmat voivat tarvita myös suojaavat käsineet. Kengiksi sopivat parhaiten lyhytvartiset sisäkengät, koska soudussa nilkan liike on varsin laaja. Tunnin jälkeen on peseytymismahdollisuus suihkussa. Tämän lisäksi joka tunnin yhteydessä on mahdollisuus soutuspinningsaunaan.

Missä tuntuu?
Soutuspinning on erinomaista ja monipuolista aerobista hikiliikuntaa, joka kohottaa kuntoa ja polttaa kaloreita. Kaikki suurimmat lihasryhmät työskentelevät, joten lihakset vahvistuvat ja kiinteytyvät kauttaaltaan. Monipuolisuutensa johdosta soutuspinning on hyvää täydennystä harjoitteluun esimerksi talven vesisateiden häiritsemille hiihtäjille tai maratoonarien talviharjoitteluun.

Liikkuvalla penkillä suoritettuna soutuspinning on yksi eniten energiaa kuluttavista liikuntamuodoista, koska suuret jalkojen ja pakaroiden lihakset tekevät laajan liikeradan. Koska tunneilla soututahti on usein melko alhainen, voi aloittelijoiden olla vaikea saada jalkoja mukaan työntekoon ja rasitus saattaa siten tuntua melko kevyeltä. Soudussa olisi kuitenkin pyrittävä siihen että pääosin jalat työntäisivät vauhdin soutulaitteeseen.

Kaikille sopiva
Soutuspinning soudetaan sisäsoutulaitteella, jossa on säädettävä vastus. Kehon paino on laakeroidulla penkillä, joten nivelet eivät rasitu. Jokainen pystyy itse säätämään oman soututehonsa kuntonsa mukaan ja silti pysymään ryhmän tahdissa.

Tunneille ilmoittautuminen
Kaikille tunneille on hyvä ilmoittautua etukäteen, joko puhelimitse 050 370 1160 klo 11-13, sähköpostilla seuran toimistoon tai nettivarausjärjestelmästä. Ilmoittautumalla varaat itsellesi käyttöön sisäsoutulaitteen, joita salissamme on 34. Talvikaudella tunnit pyörivät päivittäin aikataulu . Muina aikoina salissa pyörii seuran eri harjoitusryhmiä. Kesäaikana ei ole säännöllisiä soutuspinningtunteja. Maksaminen tai kortin leimaus suoritetaan tunnille saavuttaessa ohjaajalle.

Lukujärjestys
Lähes kaikki tunnit ovat perusrakenteeltaan samantyyppisiä, mutta eri ohjaajat antavat kuitenkin jokaiselle tunnille erityisleimansa. Soutukeskuksen viikottaisen lukujärjestyksen ja tuntien tarkan päiväkohtaisen ohjelman näet täältä . Lauantain tunti on luonteeltaan erilainen. Se pidetään vauhtikestävyystyyppisenä tuntina, jossa tehdään pitkä harjoitus (minimi 60 minuuttia). Tehosta huolimatta tunti sopii kaikille, koska laitteen vastuksen voi kukin säätää omalle tasolleen sopivaksi.

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin järjestetään erittäin suositut päiväspinningtunnit, jotka on suunnattu yli 60-vuotiaille liikkujille. Tähän vuoroon paikka on varattavissa Tampereen kaupungin liikuntatoimen kautta.

Miten paikalle?
Spinningsali sijaitsee Tampereen Soutukeskuksessa Hatanpäänkatu 6. Ulkona on hyvin autoille parkkitilaa. Pysäköinti kahden tunnin kiekkopaikoilla vajan kaupungin puolen seinustalla tai pyydä lupa ohjaajalta. Sisäänkäynti tapahtuu sisäpihan ovesta. Ulko-oven välittömässä läheisyydessä sijaitsevat pukuhuoneet, joista on käynti spinningsaliin.

Lue soutuspinningin harrastajan kommentit lajista!

Soutuspinning kortti numero 10 000 myytiin Ojalalle.

Hinnat

Kertamaksu

10 x kortti

Kausikortti

Vuosikortti

Standardihinta

7.50 €

65 €

syksy 220 € kevät 275 €

440 €

Seniorit + 55 (vain tiistaiaamuina), opiskelijat, työttömät

5.50 €

50 €

Voit maksaa ohjaajalle ennen tuntia. Maksuvälineenä käy käteinen, liikunta- ja kulttuurisetelit, Sporttipassi ja Tyky-online. Pankki- tai luottokortilla maksaminen onnistuu myös nyt!

Emme vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä arvoesineistä ja varusteista. Älä jätä arvoesineitäsi pukuhuoneisiin !