Soutuspinning

Takon soutajat järjestää syksystä kevääseen soutuspinningiä, joka on mielekäs ja tehokas tapa käyttää sisäsoutua kunnon kohentamisessa. Maailmassa jo kulttikuntoilumuodoksi noussut soutuspinning pyörii Takon Soutajien järjestämä Hatanpään Soutukeskuksella. Soutuspinning on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille. Monipuolisuutensa ansiosta laji soveltuu niin kuntoilijoiden liikuntamuodoksi, kuin osaksi eri lajien kilpa- ja harrasteurheilijoiden harjoittelua.

Mitä se on?

Soutuspinningtunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja loppuverryttelystä, joiden aikana vaihdellaan tempoa ja vastusta musiikin soidessa taustalla. Liikkeet pyritään suorittamaan samaan tahtiin. Joitakin osuuksia tehdään musiikin rytmissä. Tunnin vetää kokenut soutuspinningohjaaja. Ohjaaja määrää käytettävän tahdin sekä opastaa tekniikassa ja laitteen käytössä.

Tunnin aikana tehdään tavallisen perussoudun lisäksi mm. erilaisia osaliikkeitä, joilla liikettä saadaan kohdistettua erikseen ylä-, keski- tai alavartalon lihaksille. Näiden ansiosta soutuspinning soveltuu erinomaisesti mm. hartiajännityksestä kärsiville. Hyviä kokemuksia on myös mm. selkä- ja polvivaivojen hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Varusteet spinning-tunnille

  • Normaali sisäliikuntavaatetus
  • Juomapullo
  • Lyhytvartiset sisäkengät

Missä tuntuu?

Soutuspinning on erinomaista ja monipuolista aerobista hikiliikuntaa, joka kohottaa kuntoa ja polttaa kaloreita. Kaikki suurimmat lihasryhmät työskentelevät, joten lihakset vahvistuvat ja kiinteytyvät kauttaaltaan. Monipuolisuutensa johdosta soutuspinning on hyvää täydennystä harjoitteluun esimerksi talven vesisateiden häiritsemille hiihtäjille tai maratoonarien talviharjoitteluun.

Liikkuvalla penkillä suoritettuna soutuspinning on yksi eniten energiaa kuluttavista liikuntamuodoista, koska suuret jalkojen ja pakaroiden lihakset tekevät laajan liikeradan. Koska tunneilla soututahti on usein melko alhainen, voi aloittelijoiden olla vaikea saada jalkoja mukaan työntekoon ja rasitus saattaa siten tuntua melko kevyeltä. Soudussa olisi kuitenkin pyrittävä siihen että pääosin jalat työntäisivät vauhdin soutulaitteeseen.

Kaikille sopiva

Soutuspinning soudetaan sisäsoutulaitteella, jossa on säädettävä vastus. Kehon paino on laakeroidulla penkillä, joten nivelet eivät rasitu. Jokainen pystyy itse säätämään oman soututehonsa kuntonsa mukaan ja silti pysymään ryhmän tahdissa.

Lue soutuspinningin harrastajan kommentit lajista!

Soutuspinning kortti numero 10 000 myytiin Ojalalle.

Hinnat

 

Kertamaksu

10 x kortti

Kausikortti

Vuosikortti

Standardihinta

7.50 €

65,00 €

syksy 220,00 €

kevät 275,00 €

440,00 €

Seniorit + 55 (vain tiistaiaamuina), opiskelijat, työttömät

5.50 €

50,00 €

   

Voit maksaa ohjaajalle ennen tuntia. Maksuvälineenä käy käteinen, liikunta- ja kulttuurisetelit, Sporttipassi ja Tyky-online. Pankki- tai luottokortilla maksaminen onnistuu myös nyt!

Emme vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä arvoesineistä ja varusteista. Älä jätä arvoesineitäsi pukuhuoneisiin !