Takon soutajat järjestää syksystä kevääseen soutuspinningiä Hatanpään Soutukeskuksella, joka on tehokas tapa kunnon kohentamiseen. Soutuspinning on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille.

Aikataulu ja paikan varaus – Schedule & booking

Tunnin kuvaus

Soutuspinningtunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja loppuverryttelystä, joiden aikana vaihdellaan tempoa ja vastusta musiikin soidessa taustalla. Lisäksi tehdään mm. erilaisia osaliikkeitä, joilla liikettä saadaan kohdistettua erikseen ylä-, keski- tai alavartalon lihaksille. Tunnin vetää kokenut soutuspinningohjaaja, joka opastaa tekniikassa ja laitteen käytössä. Liikkeet pyritään suorittamaan samaan tahtiin.

Soutuspinning soveltuu erinomaisesti mm. Niska- ja hartiajännityksestä kärsiville. Hyviä kokemuksia on myös mm. selkä- ja polvivaivojen hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Varusteet spinning-tunnille

  • Normaali sisäliikuntavaatetus
  • Juomapullo
  • Lyhytvartiset sisäkengät

Gear for indoor rowing classes

  • Normal indoor sports gear
  • Drinking bottle
  • Indoor sports shoes

Missä tuntuu?

Soutuspinning on monipuolista aerobista hikiliikuntaa, joka kohottaa kuntoa ja polttaa kaloreita. Kaikki suurimmat lihasryhmät työskentelevät, joten lihakset vahvistuvat ja kiinteytyvät kauttaaltaan. Liikkuvalla penkillä suoritettuna soutuspinning on yksi eniten energiaa kuluttavista liikuntamuodoista, koska suuret jalkojen ja pakaroiden lihakset tekevät laajan liikeradan.

Soudussa pyritään siihen että pääosin jalat työntäisivät vauhdin soutulaitteeseen. Aloittelijoiden voi olla vaikea saada jalkoja mukaan työntekoon ja rasitus saattaa sen vuoksi tuntua melko kevyeltä. Monipuolisuutensa vuoksi soutuspinning on hyvää täydennystä harjoitteluun myös muiden lajien urheilijoille ja kuntoilijoille, esimerkiksi hiihtäjille tai maratoonarien talviharjoitteluun.

Kaikille sopiva

Soutuspinning soudetaan sisäsoutulaitteella, jossa on säädettävä vastus. Kehon paino on laakeroidulla penkillä, joten nivelet eivät rasitu.

Jokainen pystyy itse säätämään oman soututehonsa kuntonsa mukaan ja silti pysymään ryhmän tahdissa.

Lue soutuspinningin harrastajan kommentit lajista!

Soutuspinning kortti numero 10 000 myytiin Ojalalle.

Hinnat – Prices


 

Kertamaksu

One time fee

10 x kortti

10 x Card

Kausikortti

Seasonal ticket

Vuosikortti

Annual card

Standardihinta

Standard price

8.50 €

75,00 €

Syksy/Autumn 250,00 €

Kevät/Spring 300,00 €

480,00 €

Seniorit + 55 (vain tiistaiaamuina), opiskelijat, työttömät

Retirees + 55 (Only Tue mornings), Students, Unemployed

6.00 €

55,00 €

   

Maksa ohjaajalle ennen tunnin alkua. Maksuvälineenä käy käteinen, pankki ja luottokortti, liikunta- ja kulttuurisetelit, E-passi, Sporttipassi ja Tyky-online. 

Aikataulu ja paikan varaus – Schedule & booking

Emme vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä arvoesineistä ja varusteista.