Hei nuori, tule mukaan kokeilemaan soutua!

Etsitkö uutta lajia? Kiinnostaako sinua treenata sekä kestävyyttä että voimaa? Haluatko harjoitella mukavassa porukassa? Vai oletko enemmän yksilöurheilija? Soutu tarjoaa sinulle kaiken tämän! Soutu sopii sinulle jos:

  • Olet 12-vuotias tai vanhempi
  • Olet uimataitoinen
  • Haluat pitää hauskaa, kuntoilla, kisailla tai vaikka harjoitella ihan huipulle asti!

Soutu on voimakestävyyslaji, eli se yhdistää voima- ja kestävyysharjoittelun. Soutajat tunnetaan yleisesti pitkinä, harteikkaina ja lihaksikkaina urheilijoina. Soudun harrastamiseen kuuluu kunnon kehittämisen lisäksi olennaisena osana soututaidon, eli tekniikan harjoittaminen. Joukkueveneissä harjoitellaan lisäksi yhteistä tahtia, eli rytmissä pysymistä.  Tekniikan ja yhteissoudun merkitys on lajissa suuri, sillä kovakuntoinenkaan kaveri ei pärjää puutteellisella tekniikalla.

Lue täältä tarkemmin mitä olympiasoutu on

Miten voin aloittaa soutuharrastuksen?

Soutu suositellaan aloitettavan n. 12-16 vuoden iässä, sillä kaluston hallitseminen vaatii ulottuvuutta ja jonkin verran voimaa. Soutu kannattaa aloittaa nuorena, sillä motoriset taidot kehittyvät silloin nopeasti ja soututekniikan oppiminen on helppoa. Nuorempikin saa tulla mukaan, mutta tällöin on arvioitava tapauskohtaisesti, riittävätkö fyysiset ominaisuudet vielä lajin aloittamiseen. 

Takon Soutajat järjestää junnutreenejä keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.  Tarkempaa treeniaikataulua päivitetään nimenhuutoon. Mukaan saa tulla milloin vaan, mutta kannattaa ilmoittaa tulostaan etukäteen Takon Soutajien valmentajille: antti.koiranen@takonsoutajat.fi tai jp.petajaniemi@gmail.com

Kesäkaudella Kaukajärvellä järjestetään nuorille myös Takon Soutajien soutukoulu, jossa opetellaan soutamaan olympialuokan veneitä. Soutukoulu on tarkoitettu niin vasta-alkajille, kuin vähän kokeneemmillekin soutajille. Soutukoulusta tulossa lisäinfoa kevään mittaan.

Varusteet

  • Liikuntavarustus (mielellään ei löysiä paitoja, takkeja tai housuja, jotka jäävät airohin ja kiskoihin kiinni)
  • Juomapullo ja riittävästi juotavaa
  • Aurinkolasit ja -rasvaa

Talvella varusteena ovat sisäliikuntavarusteet ja sisäpelikengät (mielellään matalavartiset).

Paikka

Kesäkaudella harjoitellaan Kaukajärvellä. Treenit alkavat venevajalta, soutu- ja melontastadionin läheisyydessä. Talvikaudella harjoituspaikkana toimii Takon soutukeskus Hatanpäällä ja harjoittelumuotoina sisäsoutu ja punttitreeni.

Tervetuloa kokeilemaan!

Voiko aikuinen aloittaa vielä olympiasoutu-harrastuksen?

Kyllä voi. Olympiasoutu on soutumuodoista teknisesti haastavin ja suositeltavaa on, että soudusta olisi jonkin verran aiempaa kokemusta, esim. spinning-tunneilta tai muista soutulajeista. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus – kuka tahansa voi tulla kokeilemaan!

Paras tapa tulla kokeilemaan lajia on kesäkaudella järjestämämme aikuisille suunnatut soutukurssit. Mikäli kursseja ei ole juuri nyt tarjolla, ota meihin suoraan yhteyttä.