Junnutreenit

Mitä soutu on?

Soutu on monipuolinen liikuntamuoto, joka on myös loistava harrastus nuorelle. Soutu harjoittaa lajina lähes kaikkia kehon lihasryhmiä, erityisesti jalkoja, keskivartaloa ja selkää. Vastoin yleisiä ennakkoluuloja, hyvin pieni osa soutuvedon työstä tehdään käsillä. Fyysisiltä vaatimuksiltaan soutu on yhdistelmä voimaa ja kestävyyttä, mutta lajin ominaisuuksiin kuuluu myös haastavan tekniikan taitaminen. Lajina soutu saattaa ulkopuolisen silmiin näyttää helpolta, mutta tosiasiassa oikeaoppisen soututekniikan opetteleminen vie yleensä vuosia. Lajin haastavuus piileekin juuri siinä, miten soutuveto saadaan näyttämään rennolta raskaankin suorituksen aikana. 

Soutu tarjoaa mukavaa yhdessä tekemistä samanhenkisessä porukassa . Se on harrastus johon jää helposti koukkuun heti ensimmäisistä kerroista lähtien!

Miten voin aloittaa soutuharrastuksen?

Soutu suositellaan aloitettavan n. 13-16 vuoden iässä, sillä kaluston hallitseminen vaatii ulottuvuutta ja jonkin verran voimaa. Soutu kannattaa aloittaa nuorena, sillä motoriset taidot kehittyvät silloin nopeasti ja soututekniikan oppiminen on helppoa. Nuorempikin saa tulla mukaan, mutta tällöin on arvioitava tapauskohtaisesti, riittävätkö fyysiset ominaisuudet vielä lajin aloittamiseen. 

Takon Soutajat järjestää junnutreenejä keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 18-20.  Mukaan saa tulla milloin vaan, mutta kannattaa ilmoittaa tulostaan etukäteen Takon Soutajien valmentajille: valmennus.takonsoutajat@gmail.com . Mukaan tarvitset vain liikuntavarustuksen ja juomapullon, talvella lisäksi sisäpelikengät (mielellään matalavartiset). Talvikaudella harjoituspaikkana toimii Takon soutukeskus Hatanpäällä ja harjoittelumuotoina sisäsoutu ja punttitreeni. Kesäkaudella harjoitellaan Kaukajärvellä. Tervetuloa kokeilemaan!

Kesäkaudella Kaukajärvellä järjestetään nuorille myös Takon Soutajien soutukoulu, jossa opetellaan soutamaan olympialuokan veneitä. Soutukoulu on tarkoitettu niin vasta-alkajille, kuin vähän kokeneemmillekin soutajille. Soutukoulusta tulossa lisäinfoa kevään mittaan.