Harrastuksen aloittaminen

Hei nuori, tule mukaan kokeilemaan soutua!

Etsitkö uutta lajia? Kiinnostaako sinua treenata sekä kestävyyttä että voimaa? Haluatko harjoitella mukavassa porukassa? Vai oletko enemmän yksilöurheilija? Soutu tarjoaa sinulle kaiken tämän! Soutu sopii sinulle jos:

  • Olet 12-vuotias tai vanhempi
  • Olet uimataitoinen
  • Haluat pitää hauskaa, kuntoilla, kisailla tai vaikka harjoitella ihan huipulle asti!

Lue täältä tarkemmin mitä olympiasoutu on

Miten voin aloittaa soutuharrastuksen?

Soutu suositellaan aloitettavan n. 12-16 vuoden iässä, sillä kaluston hallitseminen vaatii ulottuvuutta ja jonkin verran voimaa. Soutu kannattaa aloittaa nuorena, sillä motoriset taidot kehittyvät silloin nopeasti ja soututekniikan oppiminen on helppoa. Nuorempikin saa tulla mukaan, mutta tällöin on arvioitava tapauskohtaisesti, riittävätkö fyysiset ominaisuudet vielä lajin aloittamiseen. 

Takon Soutajat järjestää junnutreenejä keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.  Tarkempaa treeniaikataulua päivitetään tänne. Mukaan saa tulla milloin vaan, mutta kannattaa ilmoittaa tulostaan etukäteen Takon Soutajien valmentajille: antti.koiranen@takonsoutajat.fi . Mukaan tarvitset vain liikuntavarustuksen ja juomapullon, talvella lisäksi sisäpelikengät (mielellään matalavartiset). Talvikaudella harjoituspaikkana toimii Takon soutukeskus Hatanpäällä ja harjoittelumuotoina sisäsoutu ja punttitreeni. Kesäkaudella harjoitellaan Kaukajärvellä. Tervetuloa kokeilemaan!

Kesäkaudella Kaukajärvellä järjestetään nuorille myös Takon Soutajien soutukoulu, jossa opetellaan soutamaan olympialuokan veneitä. Soutukoulu on tarkoitettu niin vasta-alkajille, kuin vähän kokeneemmillekin soutajille. Soutukoulusta tulossa lisäinfoa kevään mittaan.

Voiko aikuinen aloittaa vielä olympiasoutu-harrastuksen?

Kyllä voi. Olympiasoutu on soutumuodoista teknisesti haastavin ja suositeltavaa on, että soudusta olisi jonkin verran aiempaa kokemusta, esim. spinning-tunneilta tai muista soutulajeista. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus – kuka tahansa voi tulla kokeilemaan!

Paras tapa tulla kokeilemaan lajia on kesäkaudella järjestämämme aikuisille suunnatut soutukurssit. Mikäli kursseja ei ole juuri nyt tarjolla, ota meihin suoraan yhteyttä.