Takon soutajien järjestämä Suomen suurin kaupunkisoututapahtuma soudetaan vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Tampereen Pyhäjärvellä. Pirkan soutu kuuluu Pirkan kierroksen urheilutapahtumiin. Pirkan Soudussa kirkkoveneiden reitin pituus on 35 kilometriä ja reitti kulkee Tampereen Hatanpäältä Nokian Luodon saarelle ja takaisin. Pienveneillä ja melontasarjoissa matka on 25 kilometriä. Osanottajamäärä vuonna 2021 oli noin 700.

45. Pirkan Soutu järjestetään yksipäiväisenä tapahtumana lauantaina 29.7.2023. Edeltävät kaksi vuotta tapahtuma on jakaantunut kahdelle päivälle koronan takia. Tapahtuman järjestäjänä toimiva Takon Soutajat Ry päätyi palaamaan yhden päivän toteutukseen, jotta tapahtuman kaikki sarjat saadaan samalle päivälle ja tapahtumiin osallistuville voidaan tarjota hyvää tapahtumailmettä.

Tulevassa Pirkan Soudussa kirkkoveneiden kisasarja palaa vanhaan ajankohtaan klo 10.15 alkavaksi ja kirkkoveneiden Toinen Aalto starttaa klo 16. Pienveneiden ja melojien sarjat starttaavat klo 9.30 alkaen.

Pienpuuveneiden keskimatkan SM-kilpailut, kilpailukutsu (pdf)

Tapahtuman tiedot ja aikataulut löydät täältä [1].

Pirkan Soudun jälkeen, keskiviikkona 2.8.2023 on ajanotottoman Retkisoudun vuoro. Retkisoutuun voi osallistua pienveneellä, meloen tai kirkkoveneellä. Kuten varsinaisena tapahtumapäivänä, myös retkisoudussa on tarjolla yksittäisiä kirkkovenepaikkoja.

Pirkan Soudun kaikkien sarjojen ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa:

https://pirkankierros.tapahtumiin.fi/fi/ [2], ja SM-sarjoihin ilmoittaudutaan lisäksi Starttiin.fi-palvelussa.

Huomioi, että SM-sarjoihin pitää ilmoittautua molemmissa osoitteissa!

Links:

——

[1] http://www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu/tapahtumainfo/

[2] https://pirkankierros.tapahtumiin.fi/fi/

kuva: Pekka Aarnivala

kuva: Pekka Aarnivala