Pirkansoutu

Takon soutajien järjestämä Suomen suurin kaupunkisoututapahtuma soudetaan vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Tampereen Pyhäjärvellä. Pirkan soutu kuuluu Pirkan kierroksen urheilutapahtumiin. Pirkan Soudussa kirkkoveneiden reitin pituus on 35 kilometriä ja reitti kulkee Tampereen Hatanpäältä Nokian Luodon saarelle ja takaisin. Pienveneillä ja melontasarjoissa matka on 25 kilometriä. Osanottajamäärä vuonna 2020 oli 800.

Pirkan Soutu järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa kahden päivän toteutuksella, jossa pienveneet, coastalit, melojat ja kirkkoveneiden Toinen Aalto olivat Pyhäjärven aalloilla lauantaina ja kirkkoveneiden kisasarjat sunnuntaina. Pirkan Soutu toteutti tapahtuman jälkeen asiakaskyselyn ja palautteen perusteella tapahtuma päädyttiin järjestämään tulevana kesänä vastaavalla tavalla; pienvene- ja melontasarjat sekä kirkkoveneiden Toinen Aalto järjestetään lauantaina 31.7. ja kirkkoveneiden kisasarjat sunnuntaina 1.8. Retkisoutu järjestetään perinteisesti tapahtumaviikonlopun jälkeisenä keskiviikkona 4.8.

Haastavan koronatilanteen jatkuessa, olemme ottaneet vaihtoehdoksi myös Pirkan Soudun suorittamisen omatoimisesti.  Mun Soudussa liikutaan vesillä Pirkan Soudun virallisten matkojen mukaisesti joko 25 km (pienveneet ja melojat) tai 35 km (kirkkoveneet) 15.7-29.8 välisenä aikana. Reitti on vapaavalintainen, mutta matkan tulee täyttää joko 25 km tai 35 km. Lisätietoja Mun Soudusta löydät täältä.

Lisätietoja löydät Pirkan Kierroksen nettisivulta osoitteesta Pirkan Soutu | Pirkankierros. Pirkan Soudun kaikkien sarjojen ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://pirkankierros.tapahtumiin.fi/fi/

kuva: Pekka Aarnivala

Viikko Pirkan Soudun jälkeen on ajanotottoman Retkisoudun vuoro. Retkisoutuun voi osallistua pien- tai kirkkoveneellä. Tarjolla on myös yksittäisiä kirkkovenepaikkoja.

kuva: Pekka Aarnivala

Kesällä 2021 Pirkan soutu järjestetään lauantaina 31.7 ja sunnuntaina 1.8. Retkisoudun vuoro on keskiviikkona 4.8.