Soutaminen on luonnollinen liikkumistapa Suomen kesässä. Nykyinen pienpuuveneiden kilpailutoiminta on käynnistynyt Sulkavalla Partalan saaren ympärikierrosta 1960-luvun lopulla. Noista ajoista Sulkavan soudut on kasvanut maailman suurimmaksi soututapahtumaksi. Nykyisen kaltainen puuvenesoutukilpailu on täysin suomalainen laji, maamme tuhansien järvien tarjotessa siihen ainutlaatuisen harrastusmahdollisuuden.

Takon Soutajien puuvenetoiminta ja harjoittelu

Paavo yksikköä soutamassa.

Takon Soutajien pienpuuvenesoutajat harjoittelevat talvella yhdessä kirkkovenejoukkueiden kanssa. Talven aikana harjoitellaan yhdessä esimerkiksi tekniikkaa sisäsoutulaitteella ja tehdään yhteisiä lihaskuntoharjoituksia. Talven aikana tehdään myös soututestejä. Takolaisilla on mahdollisuus osallistua myös sisäsoutukilpailuihin. Keväällä aloitetaan vesillä kirkkoveneharjoitukset seka-, mies ja naisjoukkueilla. Lisäksi Takossa on aktiivinen ja säännöllisesti harjoitteleva harrastekirkkoveneporukka. Seuran ulkopuolisille järjestetään myös kirkkovenespinningtunteja. Pienvenesoutajat harjoittelevat pääsääntöisesti itsenäisesti Pyhäjärvellä, mutta yhteisiä harjoituksia ja testisoutuja järjestetään muutaman kerran kesässä.

Kalusto ja veneiden säilytys

Sanni ja Jasmin vuorosoutamassa

Takon Soutajilla on seuran jäsenten käyttöön tarkoitettuja pienveneitä tällä hetkellä yksikkö ja kolme kaksikkoa. Pienvenesoudun voi siis aloittaa helposti seuran veneellä. Aktiiviharrastajilla ja kilpailijoilla on usein omat veneet, joiden säilytykseen seuralla on tilat. Veneitä on mahdollista säilyttää soutukeskuksella, Pyhäjärven rannassa Takon Soutajien puuvenevajassa. Vaja alkaa olla melko täysi, joten vajan käyttöä joudutaan priorisoimaan kilpasoutajien hyväksi. Uusille kilpasoutajille on kuitenkin aina löydetty venepaikka, joten veneen säilytys ei ole esteenä kilpailuharrastuksen aloittamiselle.

Takon soutajien kirkkovenejoukkueisiin haetaan jatkuvasti uusia soutajia sekä miesten että naisten joukkueeseen sekä harrasteporukkaan. Harjoituksiin voi tulla mukaan millä tahansa urheilutaustalla tai ilman urheilutaustaa. Takossa voi soutaa kilpaa kirkkovenejoukkueessa, pienveneillä tai harrastaa molempia oman mielenkiinnon ja tavoitteiden mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä, ja aloita soutu Suomen parhaassa soutuseurassa!

Yhteystiedot: takonsoutajat@takonsoutajat.fi