Takon Soutajissa voit harrastaa soutu-urheilua monipuolisesti. Lajikirjoomme kuuluu olympialuokan soutu, puuvenesoutu, kirkkovenesoutu, sisäsoutu, sekä uutena tulokkaana nyt myös coastal-soutu.

Lajit eroavat toisistaan käytettävän kaluston perusteella; olympialuokan soudussa liikutaan kevyissä, pitkissä, kapeissa ja kiikkerissä hiilikuituveneissä. Puuvenesoudussa soutajan alla on nimensä mukaan puusta tehty kilpasoutuvene. Kirkkoveneissä soudetaan isossa porukassa, jossa jokaisella soutajalla on työkalunaan yksi airo. Coastal-soutu on maailmalla uusi soutumuoto, jossa soutaja soutaa lyhyellä ja leveällä, hieman olympialuokan venettä muistuttavalla lasikuitu- tai hiilikuituveneessä. Sisäsoutu puolestaan tapahtuu sisätiloissa kuntosaleilta tutuilla soutulaitteilla.

Kaikista lajeissa soudetaan Suomessa SM-kilpailuja eri matkoilla. Olympialuokan soudussa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla maailmancupeissa, EM- ja MM-kisoissa, sekä olympialaisissa. Nousevana lajina coastal-soutu saattaa olla myös tulevaisuuden olympialaji, jossa myös kilpaillaan kansainvälisissä kilpailuissa.

Lajeihin voit tutustua tarkemmin joka lajin omalla sivulla