Takon Soutajat toivottaa soutajat tervetulleiksi kauden päätöskilpailuun 25.9. Tampereelle!

Samana päivänä soutukeskuksella järjestetään aamupäivästä myös Coastal-soudun lyhyen matkan SM-kisat, jonne soutajat voivat lähteä kokeilemaan taitojaan coastal-veneen käsittelyssä. Vapaamuotoinen olympialuokkien kahdeksikkokilpailu, Mansen kasi, järjestetään iltapäivällä. Kisamatkana on Viikinsaaren kierto n. 8km. Kisailun jälkeen Soutukeskuksella lämpiävät saunat ja illan kruunaa Soutupaviljongissa tapahtuva soutukauden päätösillallinen!

Kisan päätavoitteena on hauskanpito yhdessä, soutajista riippuen enemmän tai vähemmän ”tosimielessä”. Kilpailussa sekajoukkueet on sallittu, tavoitteena on saada mahdollisimman monta venekuntaa vesille. Osallistujamäärästä riippuen venekunnat lähetetään vesille kahdessa aallossa. Startti tapahtuu yhteislähtönä Soutukeskuksen aallonmurtajan kohdalta, joka toimii myös maalina. Venekuntia matkalla valvoo turvavene. Perämiehet ohjeistetaan yhteisessä infotilaisuudessa ennen kisojen alkua.

Joukkeet palkitaan:

  • Parhaasta ajasta
  • Parhaasta kisa-asusta
  • Parhaasta soutukalustosta (eli nyt vaan kaivamaan vintage-kalustoa käyttöön)
Kisareitti

Venekunta saa olla myös tarvittaessa seurojen yhdistelmäjoukkue. Veneet seedataan eriin ja lähtöjärjestyksiin kisajärjestäjien toimesta. Lämmittely tapahtuu niin, että kaikki venekunnat siirtyvät vesille viimeistään 30min ennen ensimmäistä starttia. Lämmittely tapahtuu myötäpäivään soutaen ylös soutukeskuksen puoleista rantaa ja alas Eteläpuiston puoleista rantaa. Ennen ensimmäistä starttia venekunnat kutsutaan odottamaan lähtöä lähtölinjan taakse , josta veneet lipuvat yhtenä rintamana lähtölinjalle. Venekunnat kiertävät Viikinsaaren myötäpäivään ja soutavat maaliin.

Ilmoittautuneet ja lähtölista

Ensimmäisen aallon startti noin klo 14:00

Toisen aallon startti noin klo 15:30

Kelivaraus

Mikäli keli ei mahdollista vesillä soutamista voidaan vaihtoehtoisesti järjestää kisa kirkkoveneillä (Tako tarjoaa veneet) tai viesti-kilpailu:

Koko joukkue (ml. perämies) soutaa vuorollaan 1000m matkan sisäsoutulaitteella (sama laite kaikille, yhteensä siis 9km).

Illanistujaiset

Soudun jälkeen Soutukeskuksella lämpiävät saunat ja tarjolla on illallinen (Tiinan kotiruoka). Illalla ohjelmassa on ”soutugaala” ja palkintojen jako, pientä kisailua ja vapaamuotoista seurustelua. Pukukoodina Smart Casual. Alkoholijuomat tilaisuuteen täytyy tuoda itse. Illanistujaiset päättyvät klo 00:00, jonka jälkeen iltaa voi lähteä jatkamaan Tampereen keskustaan.

Lisää tietoa illallisesta täältä

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu sekä Mansen kasiin, että illanistujaisiin starttiin.fi -palvelussa